3 de jul. 2008

El director


Lluís Coll i Trulls, corneta i direcció

Neix el 1977 a Manresa (Catalunya), on comença els seus estudis musicals. Als 15 anys deixa el conservatori i inicia una breu aproximació al jazz que li obre les portes al món del rock, que ja no abandonarà. El 2001 descobreix la corneta i després d’uns mesos de formació autodidacta ingressa a l’ESMuC com a alumne de Jean Pierre Canihac. El 2005 obté el títol de grau superior i inicia els estudis de postgrau en el CNSMD de Lió.

Ha format part de grans produccions com L’Orfeo, Il ritorno d'Ulisse in patria, L’incoronazzione di Poppea i les Vespres de Monteverdi o l’Orfeo ed Euridice de Gluck en sales com el Lincoln Center de Nova York, el Teatro piccolo de Milà, el Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid, el Teatro de La Maestranza de Sevilla... Ha tocat sota la direcció de Jordi Savall, William Christie, Cristoph Rousset, Pierre Cao, Martin Gester, Simon Carrington, Sergio Vartolo, Antoni Ros Marbà... amb formacions com Hespèrion XXI, Les Sacqueboutiers, Les Arts Florissants, Los Músicos de su Alteza, la Orquesta Barroca de Sevilla, l’Orquestra Barroca Catalana, Le Concert de l’Hostel Dieu, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu o la Real Filharmonía de Galicia arreu de l’estat, França, Alemanya, Itàlia, Àustria, Bèlgica, Finlàndia, Polònia, Grècia, Estats Units, Canadà, Japó... Ha realitzat enregistraments amb Hespèrion XXI, Sergio Vartolo, La Caravaggia, Forma Antiqva, La Reverencia, la Compañía Nacional de Teatro Clásico per la RNE...

Ha donat conferències a la UAB, a la Universitat de Lahti (Finlandia), a la Gedai University de Tòquio, al Curso Internacional de Música Antigua de Cáceres i en el Conservatori de Girona, del qual n’és professor de corneta i d’improvisació de l’Aula de Música Antiga. A més, ha estat repetidament convidat a dirigir altres conjunts, com els Ministriles Hispalensis actuant en llocs com el Festival Internacional de Música Antigua de Sevilla.

L’abril de 2006 obté el Primer Premi del Concours International de Cuivres Anciens de Tolouse en la categoria de corneta solista, l’únic que existeix a nivell mundial amb aquest instrument com a protagonista.